Kundcase

Södra Långasjö

Hösten 2016 tog Södra beslut om att uppgradera sågen i Långasjö. Bakgrunden till beslutet var en omstrukturering inom Södra som krävde en kapacitetsökning i Långasjö ifrån 280 000 kubikmeter sågad vara till 360 000 kubikmeter. Södra valde en fulloptimerad profileringslinje ifrån AriVislanda AB med en hastighet på upp till 150 meter per minut.

Setra Färila

Hösten 2015 levererade AriVislanda AB en uppgradering av stocktagande grupp till Setra Färila. I leveransen ingick bl.a. en ny stockrundvridare med eldrift, en LT-2E, en ny stockinmatare i form av LI-600P samt stocksåg och profilering i form av QSS-700 och P-700.

– Vi valde AriVislanda som leverantörer då deras koncept svarar upp mot vår efterfrågade funktion och kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt, säger Mattias Forslund, platschef Setra Färila

Fåvang

En rundkörningslinje anpassad för både stock och block med profilering. Såglinjen har en kapacitet på upp till 90 000 kubikmeter på osorterad stock på ett skift. Såglinjen innehåller en 3D scanner för optimering. Profileringen är anpassad för diagonalsågning vilket medför att dimensionering och placering av kantbrädor optimeras för varje stock.

NKL

Under sommaren 2018 har AriVislanda levererat en Profilerare P-670 till NK Lundströms i Tväråbäck utanför Umeå. Med denna investering kommer NK Lundströms att minska brädflödet över kantverket och därmed öka sin produktion.

OBS! VI HÅLLER STÄNGT V 28-31